h1

skolvärlden är lika mysig som vanligt

februari 15, 2007

Fjortonde februari förflyter tämligen smärtfritt. Går på bio i kompisgäng, och slipper störas av hånglande par. Skönt. I övrigt lever jag i förnekelse, så långt det går.

Ljust i fönstret när jag kommer gående från bussen, kämppis J har återkommit efter ett ytterst långt veckoslut. Hinner se henne i omkring tjugo minuter innan hon somnar, nästa gång lär bli på måndag. Det är trots allt ganska skönt att vara ensam hemma också, att kunna sprida ut sina prylar, strunta i disken och hålla sin egen ordning.

Kan inte motstå datorns frestelse trots den sena timmen. Kan inte motstå wordpress heller för den delen. Bloggsurfandet ger upphov till aftonbladet-läsning, vilken i sin tur får mig att sucka i olika tonarter. Åsa gör mig uppmärksam på en svensk rektor som ger intryck av att vara mindre lämplig för sin tjänst. Det är alltid så upplyftande att läsa om ansvariga inom skolvärlden som tycker att orsaken till sextrakasserier ska sökas hos offret. Om flickorna anpassar sig kan de känna sig trygga. Enligt ifrågavarande rektor klär och beter sig tjejerna utmanande och söker bekräftelse. Arbetet som rektor blir väl bra mycket enklare om man har den här inställningen. Alla är själv ansvariga för det de utsätts för. Det är ju synd att vissa elever beter sig töntigt, eftersom det leder till att de blir mobbade. Inget vi från skolans håll kan göra något åt.

3 kommentarer

  1. Jag läste den där artikeln om rektorn igår och det får mig verkligen att se rött att en sådan människa sitter som REKTOR.


  2. Ja, jag läste också det där. SÅ fel! Väldigt otäckt att veta att det tänks så på allehanda viktiga poster, inte minst i domstolar. Usch.


  3. Läste atikeln, blev arg – och slogs plötsligt av tanken att Aftonbladet kanske inte är den mest pålitliga källan. Det är ju möjligt att rektorn ifråga faktist hade pratat om problemet med killarna och i en bisats nämnt problemet med utmanande klädsel, varefter aftonbladet såg chansen att göra en bra nyhet. Nu vet jag ju inte om det var så förstås. Men omöjligt är det ju inte direkt… OCH tjejernas utmanande klädsel är faktist ett problem. Men det är ett helt annat område än sexuella trakasserier, och bör inte sammankopplas!!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: