h1

Skön söndag

februari 25, 2007

Faktiskt jätteskön. Läser ut roman före uppstigandet i förmiddags. Går på BookCrossing Meetup för första gången på vad som känns som evigheter, allt för att jag råkade kolla den mindre använda mailboxen igår kväll och fick ett litet infall. Vi ockuperar ett stort bord på Aboa Vetus & Ars Novas café och belamrar bordet med böcker, temuggar och tilltugg. Ivriga diskussioner med gamla och nya bekanta på svenska, finska och engelska. Det överraskar mig att det aktiva och organiserade bookcrossing-gänget i Åbo numera är så internationellt betonat. Förmodligen för att två av dessa aktiva inte talar så mycket finska eller engelska. Jag måste ändå medge att jag föredrar att prata böcker och annat på engelska framom att göra det på finska. Kanske för att vi kan läsa samma exemplar böcker sedan, vilket ju är lite av bookcrossingens grundidé. Jag läser ju helst inte böcker på finska. (Läser helst så lite som möjligt på finska, måste jag väl erkänna). I vilket fall som helst var det trevliga människor, och jag lyckades hålla mig till min förståndiga linje och tog bara med mig en bok hem, trots att jag erbjöds både Memoirs of a Geisha samt en roman om de medeltida katarerna som verkade vara ytterst väl-researchad. Bokhyllorna och förnuftet säger dock nej, nej, nej.

Har ätit lyxig söndagsmiddag för en person bestående av fullkornstortillas med fyllning av sojakross- och kidneybönsröra samt sedvanliga tillbehör. Nu degar jag framför datorn, längtar efter mer te och lyssnar på John Frusciante, som jag finner rejält jobbig. Jag får lite flashbacks till den där veckan för kanske tre år sedan som ägnades åt att bit för bit ta sig genom Mike Pattons Adult Themes For Voice. Förvisso är nog inte Frusciante tillnärmelsevis så knäpp som Patton, men det finns vissa gemensamma drag, helt klart. Det måste vara de där inslagen av lekandet med olika funktioner på mixerbordet… Ett album får räcka. Nu har jag testat det här, nu vet jag hur det låter och att det inte alls fyller någon nödvändig funktion i mitt liv utan bara känns alldeles för experimentiellt.

3 kommentarer

  1. Låter kul med Bookcrossingträff. Länge sen jag bookcrossade nu… det blev lite trist när ingen ville plocka upp mina skänkta böcker! Nästa gång ska jag nog ge boken till nån som jag vet finns där och tar emot den – kanske ”releasa” den via hemsidan eller nåt.

    Jag tycker John Frusciante är mysig. Ja, hans musik alltså. Något mer känner jag inte till.

    Tack för att du svarade på min enkät! Jättekul… fast jag blev lite besviken när jag upptäckte att jag inte kunde se separata svar utan bara sammanställningen. Men det är en person som kryssat i ”gammal brevvän”, så det är nog du. 🙂


  2. Helena: Jag hann undra om den där kategorin var inlagd speciellt med tanke på mig. 😉

    Överväger faktiskt att blogga om bookcrossandet också, erbjuda böcker jag registrerar här på bloggen så att folk får en chans att höra av sig innan jag släpper dem fria.


  3. Nämen nu blommar löken! Jag har ju också ätit sojatortilla idag (igår också)! Underbart gott…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: