h1

tv-kväll över webben

mars 3, 2007

Likt en massa sverigesvenskar har även jag sett Andra Chansen ikväll – över webben naturligtvis. Den dag kommer inte när jag skaffar tv för att följa med svenska melodifestivalen. Bara att se på tv i realtid var ju en upplevelse i sig. Mycket märkligt att man inte kan pausa medan man går till köket för att hämta något.

Jag hade ingen förhandsfavorit den här gången, utan var mest upptagen av vilka bidrag jag inte vill se i finalen. Där tyckte jag att de svenska telefonröstarna kom mig riktigt fint till mötes, jag slapp både Elin Lanto och Nanne. Elin Lantos låt var riktigt obehaglig, och jag mådde nästan illa när Anna Book efteråt kommenterade att Lanto är en sån förebild för unga tjejer.  I want lots of lovely money /Show me what it takes to be a real rich bitch. Mysig förebild där.

Lite tjatigt blev Andra chansen-konceptet, och då har jag ändå bara sett en av de tidigare deltävlingarna. Undrar om den här flera veckor långa schlageryran i det västra grannlandet är en övergående trend, eller om den kommer att håll i sig och till och med utökas?

One comment

  1. Ja, jag hoppas att det håller i sig fast utökas behöver det ju inte. Jag måtte vara riktigt omusikalisk, jag tycker nästan allt är bra. Mina favoriter var Uno och Irma, Sonja och Sanna. Magnus Uggla har ofta roliga texter, men melodierna låter alltid likadant, tycker jag.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: