h1

tvåor och sjuor

mars 23, 2007

Upptäckte en ny cirkulerande bloggutmaning, och har inte tålamod att vänta på att bli utmanad, utan utmanar mig själv (och inbjuder mina läsare att ta efter mitt exempel – d.v.s. utmana sig själv). Uppgiften är alltså att se tillbaka på sitt liv i tvåor och sjuor, genom att koncentrera sig på de årtal som slutar med en tvåa eller sjua.

1982 – I slutet av detta år lärde jag mig enligt uppgift att gå, vid den höga åldern av ett år och nio månader. Det var nog tur för mina stackars förstagångsföräldrar att rutinerna för att undersöka sent gående barn inte var så utvecklade i nörjan av 1980-talet, rådgivningspersonalen verkar inte ha tyckt att detta var direkt alarmerande.

1987 – Jag reste till Tyskland tillsammans med mamma för att hälsa på släktingar. Vi reste med buss, färja och tåg, och Danmark kommer jag ihåg som ett grönt sudd av solig lövskog utanför tågfönstret. Min kusin hade en hamster som bodde i köket, och varje morgon promenerade jag med min faster till närmaste livsmedelsbutik, där hon handlade mat och där personalen gav mig en korv med en slickepinne i. När jag kom hem började jag i förskolan, och under hösten kom jag till insikt om att jag skulle bli storasyster.

1992 – Jag började femman och upptäckte populärmusikens fröjder. Följde maniskt med Trackslistan och tv:ns dåvarande motsvarigheter. I början av året hade jag mitt livs alla bihåleinflammationer på en och samma vår.

1997 – Sista terminen i grundskolan. Under sommarlovet var jag på skribaläger och stortrivdes, efteråt blev det konfirmation i Trefaldighetskyrkan. När hösten kom började jag gymnasiet. Fördjupade mig i bildkonst på skoltid, på fritiden skrev jag mängder av brev och frossade i böcker.

2002 – Blev för första gången invald i en förenings styrelse, vilket inledde en flera år lång period av föreningsarbete på olika håll. Alldeles i början av året började jag också umgås med en härlig människa som bodde i grannhuset, vilket är något av det bästa jag har gjort. Ställde under hösten upp i kårvalet, och fick en fullmäktigeplats.

2007 – Har börjat skriva gradu. Är lös och ledig från allt vad förtroendeuppdrag heter för första gången sedan 2002, och förbereder mig på att tillbringa mitt livs första sommar i stadsmiljö.

2 kommentarer

  1. Intressantare än den andra utmaningen som snurrar i bloggbvärlden för tillfället. Men jag säger bara 1997, det var tider det… Även om grannsämjan från 2002 nog är bättre och hållbarare i längden.


  2. […] Bloggar som länkar hit Mem: Lyckats, misslyckats och låtsas (Tätortstimotej)Sushi och jag. (bookofmiri)Jorden hallå, hallå, hallå (Mammamumrik) Regelbundna återblickar maj 22, 2008, 8:20 pm Sparat under: akademiskt, bibliotek, list-igt, litteratur, musik Någonstans på nätet hittade jag ännu en sån här kronologisk utmaning. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: