h1

Galenskapen avklarad

mars 28, 2007

Idag var stan full av gula påsar, och jag var naturligtvis lika dåraktig som alla andra och gick på Galna Dagar. Såvida inte sällskapet förirrar sig till Stockmann under lördagens helsingforsutflykt så anser jag mig nu vara färdig med Galna Dagar för den här gången. Har kollat in utbudet, shoppat lite, och kan nu hålla mig därifrån med frid i själen.

grönpapper

Bland inköpen återfanns exempelvis två gröna böcker. En att läsa i, och en att skriva i – för senare läsning. Den färdigskrivna heter Högläsaren och är skriven av Bernhard Schlink. Den ännu icke skrivna ska bli dagbok vad tiden lider.

I övrigt shoppar jag ungefär det vanliga – cd-skivor (Nick Drake: Pink Moon och Tori Amos: Little Earthquakes), gröna linnebyxor och svartvitt linne med tanke på sommaren och naturligtvis en kasse mat. Impulsköper halloumi till galna dagar-pris, dags att ta reda på om den är god, och vad man kan göra med den.

3 kommentarer

  1. Vilken snygg dagbok alltså! 🙂 Blir sugen på att skaffa en ny, fast jag inte fyllt min gamla ännu. Men nog är min gamla också fin…Ja ni har sånt på G i Åbo nu. Jag måste bara fråga, VAD är halloumi???!!! Glass? Låter lite som mosade hallon på tub eller nåt. ;-D Trevlig helg!


  2. Linda: Man kan alltid ha tomma dagböcker på lager. Jag har i skrivande stund fyra oanvända som väntar… lite beroende på sidantal så fyller jag knappt två per år, så förr eller senare kommer de ju att gå åt.

    Halloumi är en cypriotisk ostspecialitet. Lär vara god att grilla eller steka. Den innehåller hackad färsk mynta, och lär ska hålla formen när man grillar eller steker den. enligt förpackningen blir ytan knaprig medan osten smälter inifrån. Jag har läst om den här och där, men aldrig smakat den, och passade på att köpa en förpackning nu när priset var nedsatt.


  3. Mmmm, låter ju gott det där halloumi! Nu när du beskriver den så undrar jag om jag inte packat upp nåt sånt nån gång på Euromarket? (var ju där 6 v på praktik i handels + juni månad som sommarjobbare, och jobbade just med ost och bröd 🙂 I alla fall var den en mystisk ost med små gröna bitar i. Fast det kanske finns fler sorters ost med grönt i. Är så dålig på ostar numera, då, 2000, var jag något av en expert.

    Jag fyller nog inte lika flitigt dagböcker. Fick en ny i januari 2006, och den är ca till hälften fylld nu (en sån där typisk dagbok på en 300+ sidor kanske?), så det tar väl ett tag till innan den är full! 😀 Skulle gärna skriva mer, men då det är så svårt att finna tid. Att nypa lite data tid här och där är lättare. Men det gäller väl att prioritera.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: