h1

Avslöjade köksmyter

april 2, 2007

Det finns mycket av matlagningskonst man kan lära sig genom trial and error-principen. Här den senaste tidens lärdomar:

  • Man måste inte alls ha en mixerstav eller liknande elektrisk mosare för att göra hoummus. Det går också utmärkt att använda en potatisstöt, såvida det inte är sammetslen puré man är ute efter.
  • Arla har nog rätt i att man inte ska frysa crème fraiche. Jag var egensinnig och testade i alla fall, för ett tag sedan. Idag gjordes efterkontrollen – dvs jag tog ut burken ur frysen, tinade den i vattenbad, undersökte innehållet – och kände mig inte alls inspirerad att använda något av den konsistensen i min sås.

Så nu vet ni. Om ni någonsin undrat.

5 kommentarer

  1. Åh, vad bra att du trialanderrorar åt oss, så slipper vi testa…


  2. Helena: Tjänster och gentjänster, du vet. Ser fram emot kommande nyttiga insikter i din blogg. 🙂


  3. Där fick jag nåt att klura på. 🙂


  4. Jag tror t.o.m. att potatisstöten är bättre än stavmixern då det gäller tillredning av hoummus. Min stavmixer började ryka sist jag försökte (i vanliga fall gör jag hoummus i större mängd med hjälp av matberedaren) då kikärterna fastnade i bladet så att mixern inte längre kunde snurra. Nästa gång använder jag nog potatisstöt…


  5. […] Onsdag 31 oktober 2007, 8:12 pm Sparat under: morr, skapande Det är inte bara matlagningen som omges av mer eller mindre sanna myter. Handarbetande och allmänt pyssel gör det […]



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: