h1

Ordlöst

april 21, 2007

Min hjärna är så knasig ikväll. Det dyker upp en sång i huvudet, men jag minns inga ord, bara refrängen, och hur sångerskans röst lät. Hur udda som helst, jag hör ju till dem som har svårt att ta ton om jag inte får sjunga ordet som ska komma på tonen, så textinriktad är jag. Och sen kom den där melodislingan som så uppenbart härstammar från en sång jag har lyssnat på, fast inte under den senaste veckan. Jag har för mycket musik i huvudet.

Jag tror att det var Catherine Feenys I Still Don’t Believe You, men jag kan ju inte längre vara säker eftersom jag lyssnade på låten, och sedan tog den hörda musiken liksom över. Det är exakt det här som är den frustrerande biten med att ha musik utan ord i huvudet – det finns inget att hänga upp den på, inga mentala anteckningar, inte ens en chans att skriva ner några rader på papper för att hålla kvar den. Förgänglighet. Och i nio fall av tio glömmer jag dessutom bort att min mp3-spelare har inspelningsfunktion, och att melodislingor alltså kan lagras medelst nynning intill mp3-spelaren. (Nej, notskrivning är inte alls bara för nördar, däremot är undertecknad en musikalisk analfabet som inte ens kan läsa färdigskrivna noter hjälpligt.)

2 kommentarer

  1. Hej Erika! 🙂 Eller kallas du Ika sådär annars också, eller är det vad du kallar dig själv på bloggen? Hur hittade du min blogg? Och hur lever livet i Åbo? Här i Solf trivs jag fint i landsbygdens lugn och bland tomatplantornas grönska… 🙂 Må väl!


  2. Paula: Ika kallar min familj mig, och efter att jag har börjat använda det på nätet också så har bruket spritt sig. 🙂 Tror att jag hittade din blogg via länk på Joannas blogg… ankdammen still going stronmg, med andra ord.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: