h1

Overjoyed, typ.

maj 11, 2007

Om jag skulle vara lite mer egocentriskt lagd och tro att jag var tillvarons medelpunkt skulle jag just nu vara övertygad om att världen samlat sig för att göra allt för mig ikväll. Nu tror jag inte det, bara nästan. Ibland sammanfaller de mindre och större sakerna i livet på ett helt fantastiskt sätt under en och samma kväll.

Jag sjunger solo inför publik för första gången någonsin, och det funkar. När jag stiger fram till mikrofonen ramlar hela dagens dittills frånvarande nervositet över mig på en gång – benen skakar under mig, och jag har hjärtklappnming till den grad att jag är övertygad om att den måste synas utåt. Jag vet inte ens om jag har nån röst att sjunga med. Och så nickar körledaren åt mig, jag börjar – och det funkar. Jag är nervös till tusen, men rösten håller, den bär, den tar mig genom hela versen. Jag klarar av att fokusera, att andas och att sjunga, och det gör mig så stolt. Jag hade inte trott det om mig själv för ett år sedan, än mindre för två. Seger. Det är inte perfekt, men det håller, och bara det att jag har klarat av det här gör att jag fortfarande är hög på endorfiner.

Efter pizza och snack med resten av kören cyklar jag hem längs med ån tillsammans med S. Vi hör årets första näktergalar, och omgivningen är överjordiskt vacker med kvällshimmeln i bakgrunden och kvällsdimma i förgrunden. Vi måste stanna och lyssna på näktergalen. Vi måste stanna en gång till så att S kan fota det dimmiga landskapets skönhet. Jag grämer mig över min hemmavarande kamera, så till den milda grad att jag cyklar hem efter den, för att sedan återvända och göra det bästa av det försvinnande ljuset. Det kommer två fyllon, ute på lätt ostadig promenad, och jag blir lite betänksam. Sen fredag kväll, ensam ung kvinna med olåst cykel och hyfsat dyr kamera känns inte riktigt som en bra kombination med två medelålders alkisar i antågande. Fast universum fortsätter att le mot mig, för de är lika tagna av skönheten som jag och inte alls otrevliga, fäller bara lite kommentarer om det vackra och går sedan vidare.

One comment

  1. Grattis! Förstår att det känns härligt att ha vågat och lyckats! Det är en sån sak som jag aldrig skulle våga men gärna skulle vilja våga…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: