h1

väder med tropisk touch

maj 28, 2007

Det är tropiskt på de här breddgraderna just nu. Vaknar till gråmulen fuktmättad värme, halva arbetsdagen förflyter i väntan på ett förlösande åskväder. Åskan kommer, med den regnet, men märkligt nog är allt lika fuktigt varmt efter som före.

Och det må vara klibbsvettigt varmt ute, men ändå finns det en njutning i värmen som omsluter en, så långt från vinterns minusgrader. Nu är jag ju fullt medveten om att jag bor i ett land med fyra årstider, men jag kan ändå inte låta bli att säga: Vem hade trott det i vintras, när det var femton minusgrader? Vem hade trott att det fanns en ände på slaskväder och höststormar, då när de ven som värst? Likväl är vi här nu, när häggen blommat ut och mest luktar torrt hö, och ger plats för syrenerna som doftar intensivt efter regnet.

2 kommentarer

  1. Ooj, det var helt otroligt så det åskade och blixtrade i går. Vi somnade faktiskt när vi låg och tittade på hur blixtarna lyste upp vårt sovrum. Det var fint. Jag gillar storm.

    Men idag var det svettigt av bara attan.

    Och syrenerna, –


  2. Ja, här blommar häggen ännu, och syrenen har inte slagit ut ännu, och det är ca 14-15 grader varmt (kallt) och känns inte det minsta tropiskt. 🙂 Är lite avis på er söder ut som har det så tropiskt och mysigt. Fast kanske det kommer hitåt också. Känns som det är en ridå mellan oss här och er där, en kall ridå. Men i helgen var det ju varmt även här, så jag har hopp ännu! 😀 Förresten så måste man numera logga in för att kunna läsa min blogg, för det kom så många skumma karlar dit, så det kändes bäst. Men självklart är du välkommen att läsa ändå!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: