h1

boklov…

juli 15, 2007

img_1684wp.jpg

Läsa på solig trappa med fötterna på gräset och en tallrik lunchsallad i handen. Kalla men underbara havsbad. Tystnad och frånvaro av gatubelysning. Blåbär direkt från riset. Oväntad secondhand-shopping. Roliga och djupa samtal. Solsveda (där satt den, jag har klarat mig osannolikt länge i år).

Jag har tillbringat veckoslutet på en ljuvligt vacker ö, som synes. Och som den fastlandsbo jag är tyckte jag att det var alldeles underbart roligt att det var tre färjor att åka med under bussresan både dit och därifrån. Jag praktiskt hängde över relingen och begapade havet och vågorna. Skärgårdsbor behöver inte upplysa mig om att färjor inte är sådär roliga när man är beroende av dem 365 dagar i året, jag kan räkna ut det själv. Men nu är jag inte beroende av dem, och därför kan jag ägna mig åt stor entusiasm under det fåtal resor jag får göra med dem.

2 kommentarer

  1. Roligt att höra att du haft det bra, blir glad av det. Väntar mig utförligare rapport i ett senare skede (och blir förvånad om den uteblir.)


  2. […] (Om man är stadsbo i själ och ryggmärg kan man göra tvärtom istället. T.ex. ta färjorna ut till Houtskär.) […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: