h1

begagnade böcker

augusti 2, 2007

Igår: bland mycket annat secondhand-fyndande även bloggrelaterad bokshopping:

Primrose Cummings Silverörnen rider ut stormen. Jag kände inte ens till dess existens, men kunde omöjligt motstå den eftersom författaren även har skrivit en av barndomens storfavoriter Långritt mot äventyret. Dessutom behandlar den ett tema jag alltid har varit svag för – tjejer som startar en egen ridskola (barndomsfavorit på samma tema: Joanna Cannans Jane och ponnystallet). Bokfemman förra veckan handlar ju om nostalgiböcker, och jag som tycker att temat är svårt men roligt och därmed har gått och funderat över det i mer än en vecka nu är förstås hopplöst insnöad på nostaliläsning.

Gun-Britt Sundströms Maken. Mariette Glodeck (hon med Röda vita rosen, den där snygga och fascinerande boken, ni vet) tipsade om den för ett tag sedan, och jag blev så inspirerad. Dock fanns den inte på jobbet, så jag gjorde en mental anteckning om att leta efter den under augusti månad här uppe i Österbotten. Och vad händer? Jag anländer till barndomshemmet på tisdag kväll, gör loppisrunda redan nästa dag och hittar en sliten pocketupplaga av Maken som närmast ropar mitt namn. 20 cent kunde den avgjort vara värd. Sedan återstår att se om den blir läst den här månaden, eller någon helt annan månad.

Nu har jag druckit starkt te, lyssnar på Elin Sigvardssons Smithereens – även den ett fynd från gårdagens rundor – och har föresatt mig att ta itu med det eftersatta bokbloggandet.

One comment

  1. […] ut stormen lördag 25 augusti 2007, 8:09 pm Sparat under: allmänt Den här boken köpte jag för inte så länge sedan, och läste faktiskt ut den ganska omgående efter köpet. Primrose Cumming är ett namn som […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: