h1

Tio korn ris för ett ord

oktober 21, 2007

Siv med Spinster and Spin(n)ster-bloggen kommer med ett kul tips. Jag testade, och blev så pass förtjust att jag också måste tipsa. Engelsk ordkunskap på rätt hög nivå – och för varje ord du gissar rätt på skänker ett storföretag 10 korn ris till behövande.

Tio korn ris är ju ganska ynkligt, men om man fastnar en stund kan det bli en hel del små korn. Dessutom är det här ett utmärkt sätt att lära sig nya engelska ord. Testa!

7 kommentarer

 1. Toppen! Jag är uppe i 400 donerade riskorn just nu…


 2. Kul grej! Jag tipsade vidare på min blogg…


 3. Angående något helt annat än detta inlägg:

  Jag kommer inte heller in på Grön Mat-sidan, det är inte bara du. Ska försöka igen vid ett senare tillfälle och se om det funkar då i stället. Annars får jag ta bort länken…


 4. Det finns ju ett tävlingsmoment, även om det är nedtonat. Man kan ju tävla mot sig själv för att nå en högre kunnskapsnivå (skala 1-50 ner till höger på sidan).


 5. Jag borde fixa receptkommentarerna…

  Din modifiering låter inte alls dum! Jag gillade inte avokado tidigare, men nu gör jag verkligen det! Kanske provar nån gång. Skulle testa ditt förslag med kikärter i så fall, eftersom jag är mycket mer vegetarian nu än förr.

  Tog förresten bort Grön Mat-sidan…


 6. Kurt: Tävlingsmomentet är nog det som gör att jag fastnar och inte kan sluta… Fast det känns som om de här nivåerna inte funkar så bra om man inte är native English speaker, jag har en känsla av att jag gör lika mycket fel oavsett om jag är på nivå 15 eller 25… Mina fel har uppenbarligen en hel del att göra med att jag inte alltid förstår vad alternativen betyder.


 7. Det är väldigt känsligt hur bra man svarar på de första 3-4 frågorna som testar vilken nivå man ligger på. Sedan åker man ner en nivå vid varje fel, och man måste ha tre svar rätt i rad för att komma upp en nivå. Håller man på länge så jämnar det ut sig. Kanske borde de ha ett system med cookies, så att man kan fortsätta där man slutade förra gången.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: