h1

lägertrött

januari 19, 2008

Är sådär typiskt hung over som man blir när man är nyss hemkommen från valfritt läger. Nu rörde det sig förvisso bara om ett dygnslångt körläger, men ett dygn räcker uppenbarligen till för att man ska känna sig både utmattad och borttappad när man återvänder till vardagen.

Ett dygn av lägertillvaro i koncentrat – det hanns med mycket. En massa tramsande och skrattande, korv- och majsgrillning, vandringar till och från matsalen i storm och regn, kvällsunderhållning och efterföljande andakt, mycket snack och fnitter när det egentligen ska sovas, tidig väckning efter få sömntimmar, packande och hemfärd. Och naturligtvis extremt mycket sjungande, eftersom den huvudsakliga anledningen till att vi drog ut i vad som är det närmaste ödemark man kommer utan att lämna Åbos gränser var att öva inför vad som kommer att vara körens största keikka hittills. Och om man transporterar ut en kör till en lägergård kommer man snart att upptäcka att folk sjunger vad de än gör. Det sjungs under städandet. Någon gång väldigt sent i natt hör jag en väldigt märklig version av Ängel i min famn ljuda från korridoren utanför vårt rum. Igår kväll, efter att dagens sångövningar var avslutade, vad tror ni att delar av oss ägnade oss åt? Singstar. Och de som inte spelade sjöng med i alla fall.

För att inte tala om återresan 35 minuter lokalbuss in till centrum, där vi var tämligen ickefinländskt oblyga. (Fast det ska medges att det förekom en del generat fniss.) Något skulle vi ju fördriva tiden med, så vi såg till att F&F lärde ut den roliga kanon vi aldrig hann med på lägerområdet. Jodå, så att där satt vi på varsin sida mittgången och sjöng kanon, till medpassagerarnas och busschaufförens förnöjelse/förtvivlan. För att sedan dra av lite valfritt material ur körens repertoar.

När hörde du senast stämsång på lokalbussen?

Andra bloggar om: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: