h1

Vardag efter Vårdö

april 21, 2008

Vardagen blir så mycket gråare efter intensiv helg inkluderande körresa till Vårdö. Det hjälper inte ens att solen skiner och att jag kom hem till två dagars skönt ensamboende.

För nej, jag vill inte förhandla med obstinata och otacksamma ungar just nu, jag vill ha lite mer av helgens stämning. Mer av mina sköna körkompisar, mer av konsertnerver och koncentration, mer av underbart vackra, vilsamma och idylliska Vårdö. Mer knasiga skämt och oavsiktliga undertoner, mera utsikter och insikter – hur fruktansvärt nervöst och skrämmande det är att göra karaokepremiär (till den grad att det överträffar solosjungande inför publik- men ÅH vad jag är stolt över att jag går på i ullstrumporna och försöker bortse från hjärtklappningen, besegrar mina egna hinder). Hur ett solo som legat osjunget i tre månader plötsligt låter bättre än det någonsin gjort – i både mina och andras öron.

Och hur skönt det än är att sova i sin egen säng är det nedslående tråkigt att vakna ensam, utan de andra.
Igår vaknade jag till sol och ljudet av fågelsång utanför fönstren, och lite senare till Mendelssohns bröllopsmarsch framförd på orgel – samt spridda fnitter och morgonsömnigt förvånande ansikten. Förstår ni att det smakar trä att vakna av den sedvanliga väckarklockan morgonen efter?

Efter den här helgen tror jag att jag sjunger i världens härligaste och mest utvecklande kör. Tack allihop för att ni finns, och för att ni gör det ni gör!

Andra bloggar om: ,

One comment

  1. Åhh vad glad jag blir av att läsa det där:) men man börjar ju sakna tillbaka… fast jag var i Vårdö för en vecka sedan;)
    synd att du flyttar till vasa. Du hör liksom ihop med kören mer än någon annan på något sätt. Du var ju bara borta en gång, hehe.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: