h1

Narnia på arbetstid

juni 30, 2008

Dagens definition av jobbförmån:
Man får göra något man ändå skulle ha gjort, på betald arbetstid. Som t.ex att se Berättelsen om Narnia: Prins Caspian. Att det var två dagar före premiären och att vi var under tio pers i salongen störde inte heller.

(Jag gillar det där med att bli insläppt gratis på muséer också, även om jag förstås inte har så stora påverkningsmöjligheter när det gäller vilka muséer och när jag får besöka dem.)

Att få lämna min egen verklighet och försvinna in i Narnias (om än rätt våldsamma) sagovärld i två och en halv timme är klart värt ett par timmars övertid och regn på vägen hem. Fast vad är det med alla insekter som vill tjuvåka med mig? Saldo ett kryp i varje öga på väg hem, en skalbagge i håret på väg till jobbet imorse – och då hade jag cykelhjälm. Hur gör krypen? Och hur kul kan det vara att dränkas i ett mänskligt öga?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annons

4 kommentarer

  1. Låter trevligt. 🙂


  2. Man hör ofta rykten om journalister om utnyttjar sitt pressleg för att PRIVAT gå in gratis på diverse arrangemang. Bloggare som har stora besökssiffror, börjar ju också få allt flera förmåner, t ex recensions exemplar av nya böcker en tid innan de kommer ut officiellt.


  3. Hur var filmen? Både som ”egen film” betraktat och jämfört med boken?


  4. jessicab: Jag tyckte att dne var riktigt bra, men eventuellt har jag banal filmsmak då de flesta andra recensenter verkar älska att gnälla på den. Ja, det är överdrivet mycket stridsscener, ja, den är egentligen för otäck för att vara en barnfilm – men den var onekligen engagerande när jag satt där i bion, och visuellt var den jättesnygg. Plus att jag tyckte att den drog med mig rätt bra i sagovärlden.

    Jämfört med boken.. tja, nu har jag ju inte läst boken i sin helhet på flera år, så jag har nog inte så tydliga minnesbilder. Bläddrade lite när jag skrev recensionen, och konstaterade att även boken har en hel del stridsscener (om än inte lika många som filmen!). Annars tycker jag (nu kommer jag väl att åka på stryk) att filmerna är snudd på bättre. Lewis kan vara lite… förnumstig ibland, och filmerna är det inte i lika stor utsträckning. Och så är jag väl kanske lite av en sucker för fantasyfilm med fina effekter som får det att kännas verkligt. (Jag är en ytlig människa på den här punkten, jag vet.)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: