h1

Äntligen en Ikaros

augusti 26, 2008

Insekter är okej. Spindlar är fascinerande, likaså tjocka håriga larver. Tusenfotingar är lite roliga (visste ni att de rullar ihop sig i en cirkel när de dör?). Humlor är söta, och till och med bin står jag ut med. Men getingar. Det finns bara en sort som kan mäta sig med dem, och det är ettermyrorna.

Och som om getingeländena visste hur mycket jag avskyr dem har de bokstavligt talat gaddat ihop sig. Varje kväll kommer ett stycke – aldrig fler än så, men notera att det sker varje kväll – geting in genom fönstret och börjar surra frenetiskt runt taklampan. Allt medan jag muttrar argt eller rentav skriker åt den och önskar att den ska göra en Ikaros och bränna vingarna av sig. Sällan brukar det ha effekt, utan jag får kasta papperstussar mot lampan för att försöka få getingskrället att flytta sig längre ner så att jag kan ha ihjäl den. Ty med dryga tre meter i takhöjd är getingar högt uppe på lampan näst intill ouppnåeliga.
I natt kom min triumf. Getingotyget kretsade maniskt runt lamporna i köket, tills den till slut uppenbarligen blev brännskadad, trillade ner – och omedelbart mosades av gårdagens tidning. Seger. Nu gäller det bara att skola upp resten också, så kan mina kvällar bli betydligt mer harmoniska.

Andra bloggar om: ,

6 kommentarer

  1. Jag håller med om att getingar är något av det värsta man brukar råka ut för i djurväg. Jag gillar djur, men INTE getingar. Åtminstone inte i närheten av mig. Särskilt inte i vårt badrum – vi brukar vädra när vi duschat, men drar oss numera för det efter ett antal getingjakter.


  2. Varför jaga dem? Släck lampan, så flyger de ju ut igen. Vid den här tiden på året är det ju dessutom oftast drönare utan gadd, som är vilse.


  3. De är ju alldeles för dumma för att hitta ut!


  4. Här måste jag verkligen hålla med Helena – de ÄR alldeles för dumma för att hitta ut. Och några drönare utan gadd har jag inte sett skymten av inomhus, de getingar som jag haft livet av den senaste veckan har alla varit ytterst gaddförsedda.


  5. Jag brukar hjälpa dem att hitta ut, men de behöver alltid VANSINNIGT mycket hjälp och gör ideligen precis tvärt emot hur de borde…


  6. […] Äntligen en Ikaros […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: