h1

kvällshimmel eftermiddagsdags

december 30, 2008

Den tidiga kvällshimlen över stadstaken idag – så underbart, skört vackert, ett lugnt andetag varma pastelltoner. Det känns som om det är först nu, post-vintersolståndet, som man kan lyta sig tillbaka och njuta av de stunder av skönhet som årstiden erbjuder. Det finns snö, det är minusgrader, och när solen går ner är det förvisso hastigt, men den gör det på ett stillsamt grandiost och mjukt sätt. Och framför allt: Övergången till mörkret inger inte längre lika mycket olust och krypande obehag. Lite längre idag igen. Ännu lite längre i morgon. Först när vi varit på botten och vänt kan vi öppna ögonen för situationens skönhet.

Sedan blev dagens diskussionsämne mörker kontra ljus – om det verkligen redan nu, en dryg vecka efter vintersolståndet, har hunnit bli så mycket ljusare att man kan märka det, eller om det bara är en psykologisk effekt. För alla jag har pratat med om det upplever samma sak – att det är ljusare.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

One comment

  1. Det BORDE ju inte vara ljusare nu än runt lucia… 🙂 Men som du säger, det är nog riktningen som räknas – det håller ju ändå på att bli ljusare! Men idag upplevde jag inte riktigt det där ljuset när solen stod så lågt elva på förmiddagen (!) att den nästan höll på att trilla ner i Metviken…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: