h1

Maria Mena är inte längre jaha

april 9, 2009

Jag vet inte riktigt vilket år det hände, men på något sätt har det i takt med att jag lyssnat allt mindre på radio blivit så att min bror upptäcker musik före mig. Jag kommer fortfarande ihåg när det gick till så att jag upptäckte den och sedan introducerade honom. Nu går det allt oftare till på rakt motsatt vis, och det är lite förvirrande för mig som faktiskt är storasyster.

Jag borde inte klaga egentligen, för vem vet när jag hade upptäckt så oändligt mycket spelade Regina Spektor om inte brorsan lyssnat så mycket på P3 den där sommaren.
Men ibland är jag inte alls i synk med hans musikaliska förtjusningar, och de lämnar mig tämligen kallsinnig. ”Jaha, det låter ju bra, men det händer liksom inget inom mig när jag lyssnar på den här musiken”. Det är okej att den spelas när jag är närvarande, men jag letar inte självmant upp den. (Det här handlar alltså om musik som jag har potential att gilla, och inte om de fall när han försöker få mig att lyssna på saker som definitivt inte hör ihop med min musiksmak.)

Någon gång kring jul när vi båpda två vistades i föräldrahemmet upptäckte han Maria Mena. Jag lyssnade, tror det var med All This Time (Pick-Me-Up Song) som det började. Jaha, den var ju fin, men det var just det där jaha-et. Axelryckningen. Två månader senare dyker låten upp när hans iTunes slänger fram musik hemma hos honom. Jag känner igen den men kan inte placera den och namnet Maria Mena säger mig inte längre något.

Men. Sedan gick jag häromdagen och lånade Menas Cause and Effect, bara för att den såg lite snygg ut i bibliotekets nyhetshylla och för att jag kände igen namnet. Lyssnade på den igår och kände mig lite dum, för nu fattar jag ju grejen, och musiken blev plötsligt alldeles underbar.
Jag vet inte om jag vågar delge brodern denna nya insikt, jag tror att jag kommer att få äta upp den i evinnerlighet nästa gång jag jaha:ar hans musikfynd.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer

  1. oh, hittade Mena strax före jul via last.fm. Jag. tycker. om !


    • a-k: Minsann, använder du också last.fm? Under vilket alias?


  2. Halv-relaterat: Lyssna på den här: (musiken, den här videon har inte med saken att göra) http://www.youtube.com/watch?v=iJPlp8f0QoI (St. Vincent, ”Paris is Burning”


  3. Åh, Maria Mena! Lyssnade massor på henne för några år sedan. Den där nya skivan har jag inte hört däremot så den får jag kika närmare på…


  4. […] försökte spela Mena för mig utan resultat förra julhelgen – men sådär lagom i april någongång förstod jag vad han menade. Nu är hon lite […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: