h1

Livet på folkhögskola 1

september 9, 2009

Jag har ju gått och blivit folkhögskoleelev. Igen. Det här hade jag inte trott om mig själv och mitt liv för en månad sedan, men tydligen kan man återvända till folkhögskolestadiet med ganska kort varsel.
Det är nio år sedan sist, skolan är en annan, språket är ett annat, stämningen är annorlunda – men visst känner jag igen vissa drag. Vagt och obestämbart någonstans i bakhuvudet. Mest känns det trots allt annorlunda att befinna sig i en värld där saker och ting händer lite mer i individuell takt och där vi inte presterar så mycket för någon annans skull.
Förra torsdagen var vi på olympiad hela dagen. Jag följde schackmatcher (någon som vill börja spela schack med mig på snäppet över nybörjarnivå?) och ägnade mig bland mycket annat åt att hoppa hopprep tillsammans med sex andra personer.
Imorgon ska vi på lägerskola. Det kan säkert bli både intressant och utmanande, men ni hör ju hur det låter – lägerskola. Inte undra på att jag fortfarande känner mig som om jag skulle ha gått tillbaka i tiden, till det yttre åtminstone.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer

  1. Wow! Vet du jag skulle inte ha nåt emot att gå på folkhögskola ett år och lära mig finska. 🙂 Nu lär det väl knappast hända, men är nog lite avis på dig! Njut av ett extra folkisår. 🙂


  2. Alltså, vänta lite – visste jag det? Det ekar lite bekant i mitt (tomma??) huvud, men inte för något kan jag minnas vad du går för linje. 🙂 Låter kul iaf!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: