h1

Fars dag, möjlig pappatrend upptäckt

november 8, 2009

Med två recensioner i huvudet varav en halvvägs utspilld i textform inser jag att oktobers läsning hade ett tema som jag inte ser förrän jag ska skriva om läsningen bok för bok – sökandet efter en pappa. Det är Åsa Anderberg Strollos ungdomsbok Blod med Ida som chockerat får ställa sig den oväntade frågan om vem som egentligen är hennes pappa, och det är Monica Vikström-Jokelas barnbok Morris, Leia och papporna där Morris smygintervjuar tre pappakandidater för att ta reda på vem av dem som kan vara hans pappa på riktigt. En med mera ångest, en med mindre.

Det skulle vara fint om jag hade underlag för att säga att jag anar en trend – men jag tror att den svenska ungdomsboken och den finlandssvenska barnboken ligger lite för långt från varandra för det. Fast vem vet… Sedan kommer jag ideligen att tänka på Christine Nöstlingers En pappa sökes, som jag vet att jag läste någon gång runt elva års ålder, och som jag inte minns ett dyft av, bortsett från pärmbilden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One comment

  1. Jag hade glömt att Christine Nöstlinger existerade, tack för påminnelsen! Jag måste nog återstifta bekantskap, jag tyckte mycket om hennes böcker då jag gick i lågstadiet.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: