h1

Någon släppte skyddsnätet

januari 17, 2010

Gråmulen himmel, och vinden har blåst både snön och frostglittret ur träden. Jag har läst gamla texter och blivit påmind om detaljer jag inte aktivt mindes. Självförvållad hågkomst, men någon gång ska jag ju ändå möta de där orden och minnena igen. De har skrivits för att jag ska veta, och jag tror fortfarande mycket på det där. Veta hur det egentligen var, för att jämföra det med hur det är nu, se vad som hänt på vägen.

För tusende gången tänker jag att jag överlever. Vilken fånig tanke egentligen – för här är jag nu, och har i allra högsta grad överlevt. Naturligtvis överlever jag, men för säkert tusende gången tänker jag också på att jag hade velat ha det här på ett annat sätt. Vara på samma punkt, men efter en resa som gjorts på annat sätt. I stället får jag lära mig att vissa frågor förblir obesvarade, oavsett hur lite jag vill det.

Ändå – jag läser om min egen vanmakt och min vrede över situationen, och jag förstår den fortfarande. Den är fortfarande berättigad.
Det borde ha funnits ett skyddsnät, en sista förpliktelse. Jag var beredd på möjligheten att falla och höll i min ända av repet, men någon annan släppte. I den andra änden gick någon ut, och stängde dörren utan att vända sig om för att släcka lamporna efter sig.

Läs även andra bloggares åsikter om

One comment

  1. Jag försöker komma ihåg att det inte bara är var vi kommer ifrån och var vi är som är viktiga. Det är ju själva resan mellan de två punkterna och alla erfarenheter på vägen som har gjort oss till de vi är idag. Och som lärt oss vilka vägar vi absolut inte vill gå i framtiden…Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: