h1

Vuxna pulkar för lite

februari 11, 2010

En annorlunda torsdag som känns mera helg än vardag. Får sovmorgon, vilket innebär att jag vaknar av mig själv före väckarklockan. Ljuvligt. Upplever med andra ord en sympatisk morgon som påminner mig om att man inte måste känna sig självmordsbenägen bara för att det råkar vara morgon.
Tillbringar sedan tre lektioner i slöjdsalen, mestadels med favoritredskapet sickel i hand. Tar mig an min tredje pinnstol och känner mig mycket effektiv när färgen faller till golvet i blekblå smulor och strimlor.
Äter lunch, och ägnar sedan en timmes tid åt pulkåkning i snövädret. Pulkbackar är underskattade nöjen, inser jag nu. Måste vara år och dag sedan jag senast ägnade mig åt pulkåkning, och jag hade faktiskt glömt bort att det kan vara så här roligt att komma i intensiv närkontakt med snön. Nu vill jag göra om det, fast frågan är bara var man hittar pulkakompisar i vuxen ålder. Det är ju inte alla i bekantskapskretsen som går på folkhögskola och blir utfösta i backen på skoltid för att möta lyckliga aha-upplevelser i snön.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

One comment

  1. Pulka är skoj! Även om det är ett ganska förbjudet nöje för mig just nu… helt frånsett att jag knappast skulle kunna krångla mig ner i en pulka med min elefantmage just nu! Annars kan det ju gå att hitta vuxna pulkakompisar som har barn, de brukar ha fått den där aha-upplevelsen (inte utfösta av folkhögskolelärare, utan av de små minicheferna…) och gå att övertala. 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: