h1

Midsommarljus

juni 26, 2010

Ljuvliga midsommarnätter som vägrar mörkna. Samma förtjusta förälskelse i nattljuset varenda år, samma förvåning – ska det vara så här ljust? Brukar det faktiskt vara så här ljust även om det är mitt i sommaren? Jag vill inte sova om nätterna alls, men i något skede borde man ju. Gör mitt bästa för att avskärma mig från vetskapen om att den där morgontidiga dygnsrytmen kommer att avkrävas mig från och med måndagen igen.
Hinner i alla fall klämma in mycket i de sommarnätter som ges mig. Tar sena simturer i ett hav som plötsligt blivit ljummet välkomnande, i en natt med mjukt ljus och stillblank vattenyta. Ser kvällsljuset speglas och veckas framför mig av mina svallvågor. Kryper runt i överdådigt blommande rosensnår med kameran i högsta hugg och får sällskap av en igelkott. Får lyssna på folkmusik mitt i natten. Plockar blommor i det tysta ljusa och drömmer saker som skulle få mig att antingen skratta eller förfäras om det inte vore så uppenbart.
kan vi pausa tiden här en stund, innan kvällarna blir mörka igen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

One comment

  1. […] överraskad som jag blir av sommarljuset varje år, lika chockerad blir jag av höstmörkret. Klockan är sju, vi har inte ens övergått […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: