h1

Det effektiva sportfiltret

juli 28, 2010

Jag är uppvuxen i ett hem där man tar sportsidorna som en klump och bläddrar sig förbi dem utan att ens läsa rubrikerna och byter kanal redan när man hör signaturen till sportsändningarna.
Jag har med åren utvecklat ett väldigt effektivt filter för att kunna glida förbi fenomenet sport och organiserat idrottande med så lite närkontakt som möjligt. Jag kan inte ens säga att jag brukar tycka illa om sport, snarare är det så att den inte bekommer mig. Jag har försökt se Finland spela Viktig Match i ishockey-VM och gäspat efter en kvart eftersom det i mitt tycke ”inte hände något”. Jag har inte den där förmågan att engageras av folk som idrottar. Kul för dem, liksom, men jag riktar min energi åt annat håll.

Nu visar det sig att det där filtret är ganska opraktiskt den här jobbsommaren när jag förväntas få ut snabba nyheter om sånt som händer och när det dessutom verkar hända en massa i idrottsväg som är jättestort för dem som inte går runt med min typ av filter. Plötsligt går det inte att vara likgiltig längre, det enda som återstår är att bli superstressad för att jag förväntas vidarebefordra information som jag inte över huvud taget begriper.
I dag lyckas jag placera en lokal idrottare i fel gren. Jättebra där. Drabbas vid insikten om detta av ett smärre sammanbrott, och inser efteråt att jag måste lära mig att jag inte kan hantera stress över huvud taget om jag låter blodsockret gå i botten.

EM i Friidrott – väldigt mycket stress och obehag. Däremellan tycker jag lite synd om idrottarna som är så beroende av vad de kan få kroppen att prestera under ett givet ögonblick. Går hem och yogar, för att bli bättre kompis med min egen kropp som tycker att jag sitter lite för mycket om dagarna, och tänker att det är skönt att jag kan vara okej med att ägna mig åt fysiska aktiviteter utan att behöva hetsa över dagsformen och utan att all världens journalister undrar efteråt hur det känns.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

3 kommentarer

  1. Ja, jag bryr mig inte heller så mycket om sport.


  2. Annars brukar det just vara de journalister som inte är ”sportfånar” som brukar göra de allra bästa sportreportagen med oväntade vinklingar. I Sverige gör journalisten Jens Lind de mera ovanliga sportreportagen, nu inför friidrott EM gjorde han ett reportage från spjutkarnevalen i Pihtipudas.

    http://svtplay.se/v/2070038/spjutkarneval_i_finska_pihtipudas


  3. […] tidningen just nu. Det börjar vara ganska många månader sedan jag jobbade som webbredaktör och försökte skala av mitt sportfilter, och jag kan konstatera att det sitter där lika bergfast och effektivt som tidigare. Så jag borde […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: