h1

Om verser och vintermörker

december 12, 2010

Körjulfest imorgon, och jag har lovat ordna sångblad. I vanlig ordning sitter jag sista kvällen och googlar texter till julsånger – och häpnar i vanlig ordning över uppsjön av versioner. Inte visste jag att Betlehems stjärna egentligen har fyra verser, men självsvåldigt nog tog jag bara med de två vanligast förekommande. Jag tror att det räcker med att vi planerar att sjunga den ovanligare melodin.
Nu har jag gjort ett återbesök i InDesign-land och försökt fumla mig fram till det jag en gång visste, med insikten om att jag går omvägar för att uppnå det jag en gång kunde göra på enklare sätt. Men för att inte också omvägarna ska växa igen måste jag envisas med att göra sångblad i InDesign fast mina medkorister antagligen hade accepterat ordbehandlingsversionen. (Jag hade inte. Word och dess gelikar har inte med layout att göra, oavsett om de försöker ge sken av det.)

Nu räknar vi elva (egentligen tio den här tiden på dygnet) dagar kvar till vintersolståndet, och jag kan egentligen inte vänta längre på att nå djupet av mörkret och veta att det vänder igen. Någon gång var de här korta dagarna andlöst vackra i sina solnedgångsfärger, nu skymmer mörkret sikten och jag väntar på solens återkomst på allvar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer

  1. Sv: Oj vad jobbigt, jag tror jag förstår hur det känns. Vad är det för karriär som inte passar längre? Det är precis som du säger i alla fall, man vet inte vad man ska göra så då gör man ingenting istället för att ta tag i det. Det finns en massa saker jag vill göra och man har ju bara ett liv, men samtidigt orkar jag liksom inte längre. Urgh!


  2. Sv: Jag är också journalist 🙂 Är glad dock över att jag har valt bort att jobba som reporter och satsar på pressfoto och redigering istället, speciellt redigering. Jag skulle nog inte palla med att skriva varje dag.
    Hoppas du hittar någonting annat som kanske känns bättre, jag vet ju precis hur det är eftersom jag är i samma bransch, och det är utmattande i längden att måsta prestera bra hela hela hela tiden och slåss om jobben.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: