h1

Exalterad förvirring

december 21, 2010

Igår tog jag ut julaftonen fyra dagar i förskott och köpte en ny kamera till mig själv*. Sedan följde en mental tidsresa fyra år tillbaka i tiden, till 29 november 2006 när jag köpte min första systemkamera. Förvirringen! Okunskapen!
Lite försprång har jag hunnit skaffa mig, så det allra massivaste av förvirringsstadier varade inte fullt så länge den här gången. Samtidigt – när jag var nybliven kameraägare 2006 fotade jag snällt i ett förvalt program och behövde inte alls som under gårdagskvällen desperat konsultera bruksanvisningen för att få reda på var jag ställer in bländaröppningen.

Det är en bra kamera jag har köpt, och nu väntar jag bara på att jag ska ha avkodat den alla dess små tekniska hemligheter så att jag börjar märka det riktigt på allvar. än så länge känns det som om jag fumlar mig runt, med små exalterade stunder av förtjusning (Åh, så många iso-lägen! Åh, så fascinerande med liveview!).

* Om jag har fotonördiga läsare (Har jag det? Vinka gärna i kommentarsfältet!) så vill ni säkert veta att jag köpte en begagnad Canon EOS 40D, och att min föregående kamera (som man får köpa om man vill) är en Canon EOS 300D.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer

  1. Woho! 😀


  2. Grattis till kameran! Min nikon d40 är fem år, skulle också gärna köpa en ny men inte i år i alla fall! 🙂


  3. Sv: Tack! Visst kan det vara gott att äta på restaurang, men det är sällan det är fantastiskt. Och kaféer och lunchställen brukar kännas som en plåga att slösa pengar på.
    Var får du tag på ekologiskt kött? Är det mycket dyrare? Jag har gått i precis de tankarna de senaste månaderna, att jag vill börja äta mer ekologiskt och vilt. Det är delvis därför jag är lite sugen på att börja jaga själv.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: