h1

När det legala är oanvändbart

december 31, 2010

Vad jag inte begriper är hur det kan vara så fruktansvärt svårt att hyra film lagligt över nätet när det är så barnsligt enkelt att olagligen ladda ner en film. Rimligtvis finns det pengar att hämta i filmuthyrning över nätet, så varför i all världen kan man inte kanalisera lite investeringar till en tjänst som faktiskt fungerar ens lika smidigt som de olagliga alternativen?

För mig är det inte en kostnadsfråga när det gäller film. jag kan betala för att se de filmer jag inte köper på mig i fysisk form, alternativt lånar från biblioteket – men jag är inte så värst pigg på att ränna till och från uthyrningen med dvd:erna när filerna faktiskt kan komma direkt hem till min dator. Jag vet att det är illegalt att ladda ner film via piratkusten eller liknande, och att det även borde vara moraliskt förkastligt. Jag fattar bara inte – när tekniken uppenbarligen finns, varför kan man inte erbjuda betalande kunder en legal och ens lite smidig variant?

Nu har jag i och för sig bara testat cdon, men som jag har testat. Jag har testat att ladda ner filmen till min egen dator, vilket efter lång väntan ledde till att jag hade en licens som trilskades och en fil som förvisso gick att öppna, men som bara visade en kaskad av märkliga färger tillsammans med dansk textning. Jag har testat att se filmen direkt på cdon:s sidor, vilket inte fungerade över huvud taget.

Alltså jag vet inte – kan vi inte bara installera en sorts spargris på piratkusten som kan fyllas genom att man betalar in pengar via sin egen nätbank, och så betalar jag för mig där, eftersom de redan har uppfunnit ett sätt att länka mig till fungerande filmnedladdning. Eller finns det en filmuthyrning på nätet som faktiskt fungerar, och som inte kräver kreditkort?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer

 1. Jag röstar på dig! hear hear!

  och gott nytt år!


 2. jag håller helt med dig och har inga bra alternativ tt komma med. HUR KAN DET VARA SÅ KOMPLICERAT att betala för sina filmer?


 3. Hej Ika, kom hit via SivÖ 🙂 Du skulle kunna prova den här: http://www.movie-tv.fi/

  Han har en filmbutik på Eriksgatan i Hfors och gjorde reklam för sin egen idé just när jag klagade på samma probelm. Åtminstone kan man betala med bankkoder och med tfn. Instruxer här: http://www.movie-tv.fi/ohjeet/

  Det kräver en hyfsat snabb förbindelse, dock, minst 1Mbit/s, säkert gärna två. Jag har inte provat själv, så kan inte säga hur bra det funkar. Men principen är bra!


  • Tack Koko för tipset! Jag har inte så våldsamt snabb nätförbindelse, landar precis på minimum, men ska testa vid tillfälle i alla fall. Fint att se att det finns någon som orkar vara innovativ!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: