h1

Humorfritt

mars 5, 2011

Nu borde jag ju egentligen inte uttala mig om saker som jag inte är insatt i.
Hur oinsatt jag är kan kanske bäst beskrivas genom att jag berättar att det var i förrgår jag insåg att det tydligen är VM i skidåkning på gång, och att det är därför det är så mycket skidsport i tidningen just nu. Det börjar vara ganska många månader sedan jag jobbade som webbredaktör och försökte skala av mitt sportfilter, och jag kan konstatera att det sitter där lika bergfast och effektivt som tidigare.
Så jag borde inte uttala mig alls, men det här med Petter Northugs segergest och det rabalder som den tydligen har orsakat, det får mig att bli ännu mer förbryllad än vanligt inför organiserad idrott. Det anses av vissa inte vara fair play att göra så. Svenska kvällstidningar har kallat honom gris.
Alltså, får man inte ha någon humor alls i de här mästerskapen? Showa lite? Jag tänkte i min sportsmässiga enfald att även om man tydligen tar idrottandet på blodigt allvar måste man väl kunna släppa loss lite åtminstone när man kommer i mål? Och att de andra som deltagit på samma villkor skulle kunna ha förståelse för det? Eller är det bara åskådarna och kommentatorerna som saknar humor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer

  1. Det var en kommentator som under SVT:s sändning använde ordet gris vid ett tillfälle. Han kopplade ihop det med att de tidigare kallat Northug för en varg eller något i den stilen. Sen blåste kvällstidningarna upp det. Som jag förstår det berodde irritationen på att det inte uppfattades bara som en vanlig segergest – eftersom han bromsade in precis innan mållinjen, innan han ens vunnit, för att visa hur överlägsen han var den som förgäves försökte spurta ikapp honom (Hellner). Jag tycker själv inte att det ser så farligt ut, men ilskan beror ju ärligt talat mer på att Norge slår Sverige, OCH att just Northug har en mindre ödmjuk attityd i alla sammanhang. I stundens hetta blir folk (läs: svenskar) förbannade. Rivaliteten mellan Norge och Sverige är inte att leka med, så är det 🙂


  2. Ah, det är din födelsedag? Grattis 🙂


    • Ja, det är det. 🙂 Tack!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: