h1

Det overkliga

april 26, 2011

Jag hör den utanför det öppna fönstret mot den ljumma vårkvällen, rälstrafiken. Fjärr- och lokaltågen som passerar med täta mellanrum och ett metalliskt susande en bit nedanför backen.

Efter lunchen öppnar vi fönstren mot den sommarlika hettan, och resten av arbetsdagen har jag en ljudkuliss av annan rälstrafik i bakgrunden, ett dovt mullrande med enstaka skärande gnissel. Och även om ljuden och arbetsplatsen är nya finns det ändå arbetsuppgifter av bekant slag att falla in i, och en del nya kollegor som egentligen är gamla bekanta.
Det är när jag går hem för dagen – ”hem” – som världen kantrar omkring mig. Jag går nerför trapporna och kliver ut genom porten och plötsligt står jag i Helsingfors utan att huvudet hinner begripa hur det har gått till. Alla dessa människor, överallt! Och detta att jag kan gå hem från jobbet och kliva ut mitt i Helsingfors, mitt i myllret. Jag fattar inte riktigt än.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Välkommen till stan 🙂


  2. Sv: Nej jag vet, jag stod och hummade om den där sulfaten länge, men till slut valde jag att köpa den ändå och testa, samt kolla upp sulfaten i efterhand. Alltid är det nåt 😦 Uppdaterar om vad jag tycker när jag hunnit använda den ett tag.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: