h1

Den går så fort, den här våren.

maj 15, 2011

Det är inte ens en vecka sedan jag flyttade från Åggelby, och ändå känner jag knappt igen omgivningarna kring stationen när jag ser ut genom tågfönstret på väg in till stan efter Ålandsresan. Allt är plötsligt så grönt.

Sedan kan man undra hur i all världen jag tar mig hem medelst tåg efter en resa till Åland. Det går det också, om man kombinerar fortskaffningsmedlen rätt. Återfärdskombinationen såg ut som följer: taxi-flyg-buss-tåg-spårvagn. Detta av den anledningen att jag gjorde en avstickare via Dickursby efter att jag landat på Helsingfors-Vanda. Det hade ju varit synd att inte passa på att plocka upp det nätauktionsfynd som ska göra min vardag lite smidigare när jag ändå var i Vanda.

Den går fort den här våren, det gör den. Jag vandrar ut från järnvägsstationen för att ta mig till spårvagnshållplatsen och reflekterar efteråt över att det är ytterligare en vandring som jag kan göra på rutin, utan att vara överdrivet uppmärksam på min omgivning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

One comment

  1. Dickursby bibliotek kan vara värt ett besök, byggnaden är vidrig, påminner om Palast der Republik. Men de har ganska bra kvalitet på de svenska (och engelska) böckerna, många andra bibliotek köper ju bara in svenska deckare som skall ge bra utelånestatistik!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: