h1

Antingen eller

september 8, 2011

Hittade hos bland annat Bokbabbel, men listan härstammar från enligt O.

Morgonpigg eller nattuggla? Definitivt.

Bibliotek eller bokhandel? Kanske ännu mera just nu när jag har levt mer eller mindre i kappsäck de senaste månaderna. Det är så skönt att upptäcka nya bibliotek, och så skönt att få lämna tillbaka böckerna innan man flyttar.

Adlibris eller Bokus? Bokus är inte så inne på att ha kunder i Finland.

Ljudbok eller e-bok? Om jag ändå ska läsa själv kan jag ju lika gärna göra det från papper.

Inbunden eller pocket? Egentligen ganska dött lopp, eftersom det beror så mycket på utgåvan. Läser gärna inbundet, om den inte är väldigt klumpig. Pocket funkar iofs också bra, om den inte är tryckt med hopklämd pyttestil.

Vampyrer eller zombies? Kan inte säga mig vara överdrivet förtjust i någondera, men vampyrer får mig att tänka på Stephenie Meyers sliskiga böcker och därmed väljer jag zombies i ren självbevarelsedrift.

Camilla Läckberg eller Jan Guillou? Pass. Har inte läst någondera, men inbillar mig ändå att Guillou har ett mera välfungerande språk.

En i taget eller slalomläsning? Om romaner i pappersform, ja. Sedan har jag ju oftast ett seriealbum och en ljudbok på gång också, för att inte tala om de evighetspausade novellsamlingarna.

Bokmärke eller hundöra?

Chips eller choklad?

Biografier eller memoarer? Har ingen större skillnad, men lutar mer åt memoarer just nu eftersom jag läser Knausgård igen.

Skräck eller chick litt? Dött lopp. Den sistnämnda börjar jag förstå att hålla mig ifrån, den förstnämnda börjar jag först nu nosa lite på.

Boken eller filmen?

Twitter eller Facebook? Nej, jag fattar fortfarande inte grejen med Twitter.

Strindberg eller Heidenstam? Iofs bara för att jag inte läst Heidenstam.

Kokbok eller bakbok? Mer användbart.

Te eller kaffe? Undantagslöst.

Rött eller vitt?

Boklördag eller ViLäser?

Man Booker Prize eller Augustpriset? Augustpriset är mer inarbetat i min omgivning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer

 1. Finns det finska e-bokhandlar, eller är det adlibris som gäller?


  • Finns åtminstone Bookplus, men jag handlar oftast av adlibris om jag beställer böcker på nätet.


 2. Ika hej! Hittade just din blogg. Trevligt!

  Ifall du inte har läst någon Jan Guillou rekommenderar jag ”Ondskan”. Jag köpte den som ett impulsköp på galna dagar en gång, och det resulterade i att hela familjen läste den (inklusive lillebror som inte läser så mycket).

  Kramar!


  • Tack för tipset! Har funderat på att läsa den ett antal gånger, men fått för mig att den är rejält obehaglig. Hur mycket hemskheter ska man förbereda sig på?


   • Jag som har skräckfilmsförbud (klarar inte av dem, har alltför stor fantasi) klarade riktigt bra av den. Men sen å andra sidan brukar jag inte ha problem med sånt som ärkonkret vardagligt, det är spöken och övernaturligheter som jag blir vettskrämd av och sätter fantasin att skena. Ondskan har mera att göra med relationer, om övertag, och sen nog också våld. Jag skulle nog tro att de flesta klarar av boken, men säker kan jag ju inte vara.


 3. Jag har haft skräckfilmsförbud, men har slopat det numera. Det härstammade från tidiga tonårens traumatiska upplevelser, och jag tror mig om att kunna hantera skräckfilm lite bättre numera, i alla fall om jag väljer med förstånd och lite försiktighet.
  Och så är det ju faktiskt så när det gäller mina filmupplevelser att jag har det lättare efter att ha sett en skräckfilm med övernaturliga otäckheter än om jag ser en film om t.ex. evakueringen av Karelen under fortsättningskriget. I det första fallet är det trots allt bara en film. I det andra är det saker som har hänt, och som händer om och om igen någon annanstans. Det ger mig ont i magen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: